Online fotótanfolyam

Aktuális cikkek

Régi fotós érdekességek - A fotólaborok egyik titka

2013.09.13. Régi fotós érdekességek - A fotólaborok egyik titka

A Régi fotós érdekességek sorozatban eddig a negatívokról volt szó, most felfedjük a titkot, hogy a fotólaborban hogyan húzzák ki a negatív végét a kazettából

tovább

Augusztusi frissítéseink és az 51. lecke

2013.09.09. Augusztusi frissítéseink és az 51. lecke

A nyár vége felé sem tétlenkedtünk. Elkészült az 51. leckénk (A FÉNY második rész), amelynek a fő témája az ellenfény és az ellenfényes fotózás lett. A fotós cikkekben LED-es körlámát építettünk, megnéztük miért tűnhetnek el a képeink a memóriakártyáinkról. Folytattuk a Régi fotós érdekességek cikksorozatot, majd megnéztük kire bízhatjuk a digitális fényképezőgépünk szervizelését.

tovább

Mi a kép hibája? 7

2013.09.04. Mi a kép hibája? 7

Ismerős a szituáció? Nyaralás, kirándulás alkalmával megállunk (majdnem) minden szobornál, és csakhogy meg legyen örökítve (le legyen tudva), már kattintgatunk is. De odafigyelünk a kompozícióra? Mi van a háttérben?

Két hasonló képet is mutattak nekem a héten, ezért újra elővettem mi a kép hibája sorozatot.

tovább

Nem állunk meg ötvennél! Az 51. lecke:

2013.08.28. Nem állunk meg ötvennél! Az 51. lecke:

Folytatjuk az újabb leckék hozzáadását az Online fotótanfolyamhoz, így a mai naptól 51-re bővült a leckéink száma!

Az új lecke címe:
ELLENFÉNY (A FÉNY c. lecke második része)

Tartalma:

tovább

Próbáld ki! Építs LED-es körlámpát!

2013.08.23. Próbáld ki! Építs LED-es körlámpát!

A fotózás elsősorban a fényekről és a világításról szól, és ha van egy kis kézügyességünk és ambíciónk hozzá, akkor miért ne készíthetnénk egyedi világítást otthon, saját anyagokból? Az ötletet pedig most az Online fotótanfolyam adja hozzá!

tovább

Régi fotós érdekességek - negatívok jelzései

2013.08.15. Régi fotós érdekességek - negatívok jelzései

Nekem, aki még a fekete-fehér negatívokkal kezdtem a fotózás elsajátítását, furcsa volt, hogy a digitális világban felnövő fiatalok közül sokan már nem tudják, hogy mit jelentenek a negatívokon található jelzések. Így készítettem egy listát a legfontosabb jelzésekről, hogy aki újra negatívra szeretne fotózni, könnyebben eligazodjon.

tovább

Digitális fényképezőgép szervizek

2013.08.09. Digitális fényképezőgép szervizek

Kire bízhatjuk a digitális fényképezőgépünk szervizelését? Hova vihetjük ha elromlott, és hova ne vigyük? Egyszerű kérdések, amelyek nem mindig (nem mindenkinek) egyértelműek.

tovább

Júliusi fotós frissítéseink

2013.08.07. Júliusi fotós frissítéseink

Júliusban a már teljes fotótanfolyamot használóknak egy tárgymutatót készítettünk. Ezzel szeretnénk segíteni egy-egy téma, vagy témakör visszakeresését, és az Online fotótanfolyam még egyszerűbb használatát. Az ingyenes cikkeinkben egy új sorozatot indítottunk, "Régi fotós érdekességek" címen. Emellett tippeket adtunk, hogyan készíthetünk otthon derítőlapot és diffúz fóliát illetve mire tudjuk használni a fotózásban a tépőzárat:

tovább

Így tűnnek el könnyen a képeid a memóriakártyádról!

2013.08.01. Így tűnnek el könnyen a képeid a memóriakártyádról!

Hogyan és miért tűnnek el a képek a memóriakártyánkról? A leggyakoribb okok egyértelműek: van aki véletlenül letörli az összeset, van aki zsebben hordja és ráülve eltöri, és van aki összecseréli a memóriakártyáit és nem azt formázza meg (törli), amelyiket szerette volna. Sajnos azzal kevesen vannak tisztában, hogy egy memóriakártyát fényképezésre, egyszerre csak egy fényképezőgépben szabad használni!

tovább

Új fejlesztésünk: Tárgymutató

2013.07.28. Új fejlesztésünk: Tárgymutató

Azért, hogy könnyítsünk az egyszerű keresést az Online fotótanfolyamon, egy linkekkel ellátott tárgymutatót készítettünk, a teljes tanfolyamot használók részére. Ezzel szeretnénk még könnyebbé és felhasználóbarátabbá tenni az Online fotótanfolyamot.

tovább