Online fotótanfolyam

Aktuális cikkek

Mi a kép hibája?

2013.03.21. Mi a kép hibája?

Mitől lett fekete a kép egy része? Ezzel a hibával azok találkozhatnak akik nem beépített vakut, hanem a fényképezőgéphez csatlakoztatott külső vakut használnak.

tovább

Fotótanfolyam határok nélkül!

2013.03.15. Fotótanfolyam határok nélkül!

Örömmel értesítjük látogatóinkat, hogy az Online Fotótanfolyam átlépve határait, már Szlovákiában is elérhető Kálmán Roland AFIAP fotóművész által vezetett kalman.eu fotós csapat ajánlásával és közreműködésével.

tovább

Külső vaku használata

2013.03.13. Külső vaku használata

Az előző cikkünkben arról írtunk, hogyan használjuk a vaku-táblázatot. Ebben a cikkben azt nézzük meg, ha van egy manuális vakunk, akkor milyen beállításokat érdemes vagy kell használni a fényképezőgépen?

tovább

Februári frissítéseink

2013.03.11. Februári frissítéseink

Elkészült februári összefoglalónk az aktuális frissítéseinkről. Ez a hónap sem telt el új lecke nélkül, és négy új fotós cikkünk jelent meg.

tovább

Vaku táblázat használata

2013.03.05. Vaku táblázat használata

Hogyan kell használni a manuális vakuhoz kapott táblázatot?
Honnan tudjuk, hogy milyen rekeszt és záridőt válasszunk, ha manuális vakut használunk?

tovább

Próbáld ki! Fényerő szabályozás lámpánál

2013.02.26. Próbáld ki! Fényerő szabályozás lámpánál

"Állandó fényerejű lámpát szeretnék használni. Hogyan tudom szabályozni a fény erejét?" Erre, és egy pár ezzel a témával kapcsolatos kérdésre szeretnék egyszerű megoldást és választ adni.

tovább

Szögből beeső fény vakuval, a fényképezőgépről - Update

2013.02.23. Szögből beeső fény vakuval, a fényképezőgépről - Update

Mindig örülök annak, ha sikerül használható fotó tippeket adni másoknak, és annak is ha ezeket ki is próbálják. A ráadás, ha visszajelzést is kapok. Így megnézzük mivel egészíthetjük még ki a vakunkat, hogy a megfelelő világítást kapjuk?

tovább

Próbáld ki! Szögből beeső fény vakuval, a fényképezőgépről.

2013.02.18. Próbáld ki! Szögből beeső fény vakuval, a fényképezőgépről.

Miként oldható meg, hogy (a vakuval) ne szemből világítsunk, hanem oldalról beeső fényt kapjunk, ha nincs a fényképezőgépről levehető, külön is elvillantható vakunk?

tovább

Próbáld ki! Amire érdemes várnod!

2013.02.10. Próbáld ki! Amire érdemes várnod!

"Jók lettek a képeim? Igen, de kár azokért a foltokért." Mire gondolok? Sapka nyomai a homlokon, vagy a nadrág és fehérnemű elszorításának nyomai a csípőn. Hasonló, egyszerű bakiból is sorolhatunk még néhányat, amiket elkerülni sem nehéz.

tovább

Januári frissítéseink

2013.02.05. Januári frissítéseink

Elkészült 2013-as első összefoglalónk az aktuális frissítéseinkről. Januárban ismét egy újabb leckével bővítettük az Online fotótanfolyamot, és négy új fotós cikk jelent meg.

tovább