Online fotótanfolyam

Mint egy varázsló, eltüntetünk mindenkit!

 

Mint egy varázsló, eltüntetünk mindenkit!

"Már megint belementek a képbe! Állandóan benne van valaki!" Bosszantó lehet, ha szeretnénk lefotózni valamit, de a képmezőbe mindig épp sétál valaki. Hogyan fotózz le egy látványosságot úgy, hogy senki ne legyen a képen?

Erre egy teljesen egyszerű megoldást mutatok úgy, hogy nem kell órákat várni arra a pillanatra, amíg senki nem lesz a képmezőben.

Persze egy kis plusz munkára lesz szükségünk a számítógép és egy képszerkesztő program előtt, de így is gyorsabbak leszünk, mint a helyszínen várni amíg mindenki elmegy előlünk.

Hogyan csináljuk:

1. Ahhoz, hogy eltüntessünk (elvarázsoljunk) mindenkit a fotónkról, . szükségünk lesz a témánkról, jelen esetben a templomról, több képre. Pontosabban több ugyanolyan képre, amiket ugyanabból a pontból készítünk, kis időkülönbséggel.

Erre azért van szükségünk, mert így azok akik belesétáltak a képmezőbe, az egymást követő fotókon mindig máshol lesznek.

A két képen látni a templom előtt elsétáló embereket.

A kettő, vagy szükség esetén több fotónak ugyanonnan kell készülnie. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor ehhez egy állványt használjunk.

2. A kész, turista nélküli képet egy képszerkesztő program (például Photoshop) segítségével fogjuk elkészíteni.

  • A képeket megnyitjuk a Photoshopban, majd egymásra helyezzük. (Kijelöljük az egyik képet, másoljuk, majd a másik képre kattintunk és beillesztjük.)
  • Majd a felső képről a radír eszköz segítségével, egyszerűen kiradírozzuk a sétáló alakokat.
  • Mivel a kiradírozott területek alatt ott van a másik képünk, amelyiken épp ott nincs senki, így a dolog nehezével készen is vagyunk.
  • Már csak össze kell olvasztanunk a két képet eggyé, ehhez kattintsunk a Rétegek/kép összeolvasztása (Layer/Flatten Image) menüpontra.
  • Majd mentsük el a kész képünket.

A kész képünk.

Fontos! Ez a módszer akkor megvalósítható, ha az emberek mozgásban vannak a képeken. Álló, ülő emberek esetében természetesen nem fog működni.

Ha érdekesnek találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Hasonló ingyenes fotós cikkekért lájkold a facebook oldalunkat. Vagy követhetsz minket a google plus oldalunkon.


vissza