Online fotótanfolyam

Aktuális cikkek

Milyen égőt vegyek a fotózáshoz? 2. rész

2017.03.28. Milyen égőt vegyek a fotózáshoz? 2. rész

Sikerült már választani? Megmutatjuk milyen buktatókkal találkozhatunk, ha nem fotózásra alkalmas fényforrást használunk.

tovább

Milyen égőt vegyek a fotózáshoz? 1. rész

2017.03.16. Milyen égőt vegyek a fotózáshoz? 1. rész

Olcsó és egyszerű megoldás a lámpák használata, ha folyamatos fénnyel szeretnénk világítani. De milyen égőt vagyis fényforrást válasszunk a fotózáshoz?

tovább

Monitor és fénykép összehangolása - folytatás

2017.03.07. Monitor és fénykép összehangolása - folytatás

Nem ellenzem a monitorkalibrálást, és persze vásároljon aki szeretne, de vannak vele kétségeim (valószínű a rossz tapasztalat miatt). Volt szerencsém használni, kipróbálni. Nem is egy olcsó darab volt, de sajnos nem győzött meg. (Két monitorból az egyiknél, ráadásul a jobb minőségűnél nagyon "vadak" lettek a színek.)

tovább

Monitor és fénykép összehangolása

2017.02.22. Monitor és fénykép összehangolása

"Én azt szeretném, hogy a laptopomhoz hasonlítsanak a képek! Ne a sima (asztali számítógép) monitoromhoz! Azon sokkal jobbak a képek."
Ez működhet? Választhatunk? Hogyan érdemes összehangolni őket?

tovább

Digitális camera obscura

2017.02.05. Digitális camera obscura

Tükörreflexes fényképezőgépből készített camera obscura. Az első alkalommal amikor láttam egy ilyet az interneten éreztem, hogy muszáj kipróbálnom! Bevallom, elsőre nem sikerült túl jól. Ez volt kb. másfél évvel ezelőtt. Most újra eszembe jutott és láss csodát...

tovább

Fényképezőgépet javítanál otthon?

2017.01.25. Fényképezőgépet javítanál otthon?

Összeszedtem a legnagyobb balgaságokat, amikkel az elmúlt időben a fényképezőgépek szervizelésével kapcsolatban találkoztam:

tovább

A méhsejtrács

2017.01.06. A méhsejtrács

Írtunk már a cikkek között a vakufény lágyításáról, sőt az Online fotótanfolyamban egy egész lecke szól erről a témáról. Most nézzük meg, hogyan módosíthatjuk még a vakunk fényét.

tovább

Kellemes Ünnepeket!

2016.12.24. Kellemes Ünnepeket!

Minden kedves látogatónknak, olvasónknak és tanulónknak Kellemes Ünnepeket kívánok!

tovább

Mekkora gyújtótávolságú objektívvel fotózzunk portrét?

2016.12.03. Mekkora gyújtótávolságú objektívvel fotózzunk portrét?

Ha csak hobbi szinten is fotózunk, akkor is sokszor készítünk portrékat. Amikor a kedvesünket, vagy a gyerekünket fényképezzük, és nem az egész szobát, tájat mutatjuk be a fotón, hanem csak a modellünket, akkor is portrét készítünk. Milyen objektívet válasszunk a portré fotózáshoz?

tovább

Nyári - őszi frissítéseink

2016.11.30. Nyári - őszi frissítéseink

Összeszedtük az elmúlt időszak (nyár és ősz) frissítéseit, mivel is foglalkoztunk: Fényformálókat barkácsoltunk, megnéztük melyik jelzés mit jelent a memóriakártyákon, Wi-Fi-t használtunk a fényképezéshez, élességet állítottunk, nagy fényerejű objektívet használtunk, gyújtótávolság szorzót számoltunk és a kemény/lágy fénnyel kapcsolatban tisztáztunk egy félreértést.

tovább