Online fotótanfolyam

Próbáld ki! Halloween tök

 

Próbáld ki! Halloween tök

A Halloweeni faragott tökök már biztosan készen vannak, és ha jól sikerült a faragás, akkor készítsünk róla egy izgalmasabb képet.

A fotóhoz szükséges hozzávalók:

  • faragott tök
  • állvány!
  • távkioldó
  • csillagszóró - fél méteres madzagra kötve

A fényképezőgép beállítása:

- Az állvány ahhoz kell, hogy a fényképünk ne legyen bemozdult, mert a fotót több másodperces záridővel kell elkészíteni.
A távkioldó szintén ebben segít. Így az exponáló gomb megnyomásakor se mozdul be a gép.

- A fényképezőgépet manuális üzemmódra állítottuk, hogy mi szabályozhassuk a rekeszt és a záridőt is.

- A mi fotónkon a rekeszt f/2,0 állítottuk, majd néhány próbálkozás után a záridőt 10 másodpercre. Ha rövidebb volt a záridő, akkor a csillagszórónak nem volt ideje elég körbe érni a tök körül.

A próba és a kész képek:

Először az volt a terv, hogy ne csak simán készítsünk egy fotót a tökről, hanem dobjuk fel valami egyszerűen és gyorsan megvalósítható, látványos elemmel. Csillagszóróval már többször is dolgoztunk, így esett erre a választásunk.

A fotózáshoz fekete ujjú pulóvert, nadrágot vettem fel, hogy véletlenül se látszódjak és ne is legyen a ruhám derítőlap, amiről visszaverődik a fény. A csillagszórókat a madzagra kötöttem és elkezdtem a tök körül körözni vele.

Pár csillagszórót elégettünk, mire sikerült olyan képet készítenünk, amelyik tetszik nekünk. Ha túl közel került a tökhöz a csillagszóró, akkor nagyon megvilágította és túl sokat kitakart belőle. Ha túl messze volt, akkor a környezet lett nagyon megvilágítva. De pár próba után már könnyen ment, mintha már sokszor csináltuk volna. :-)

Facebookon szólunk, ha új anyag van! Egyetlen lájkba kerül, és mindig értesülhetsz a legújabb cikkekről!

Ha pedig hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

vissza