Online fotótanfolyam

Júniusi frissítéseink

 

Júniusi frissítéseink

Itt a nyár eleji összefoglalónk, a júniusi frissítéseinkről. Ebben a hónapban 6 új cikkünk jelent meg, többször foglalkoztunk a fényképezőgépek érzékenységével, és a színekkel. Nézzük ezeket sorra:

A júniusi cikkek az Online fotótanfolyamon:

Napfelkelte színváltozásai:

Hogyan változik a napfény és az égbolt színe reggel, miután előbukkant a nap a házak közül? És miért jó ez nekünk? Nézzük meg egy time lapse videón.

Meddig emeljük az érzékenységet? 1. rész:

ISO 100, 200, 1600? Meddig érdemes a fényképezőgép érzékenységét emelni? Melyik értéktől válik zavaróvá a képzaj? És még egy fontos kérdés: Mikor érdemes emelni? Minden körülmények között?

Meddig emeljük az érzékenységet? 2. rész:

ISO 100, 200, 1600? Meddig érdemes a fényképezőgép érzékenységét emelni? Mikor érdemes emelni? Minden körülmények között? Az első rész folytatása

Védd meg az objektíved!

Védd meg az objektíved két egyszerű és olcsó megoldással! Az objektívekre nem csak azért kell vigyázni, mert drága, és nehéz egy újra összegyűjteni a pénzt. A sérülések az elkészülő fotóink minőségét is befolyásolják.

Meddig emeljük az érzékenységet? update:

Az érzékenységről szóló cikkünk frissítése, felmerülő kérdések alapján. Kiegészítettük a mintaképeket két sorozattal, hogy láthatóbb legyen a különbség fényképezőgépek között.

Pontos fehéregyensúlyt mindenkinek!

A fotózásnál sok hibát elkövetünk. Legtöbbször talán a fehéregyensúly pontatlan beállítása, vagy nem beállítása okozza a hibát. Ehhez adunk most egy rövid segítséget, egy eszköz segítségével.

vissza