Online fotótanfolyam

maradok otthon projekt - a fa

 

maradok otthon projekt - a fa

- Ötlet, hogy mit tudsz otthon fotózni!
- Telefonnal is fotózhatsz!
- "maradokotthon" projekt

A fotózás időtartama:

A fotózás szerelmesei közül is, aki teheti most otthon marad. De eközben neki se kell lemondani a fotózásról. Igaz, az itt bemutatott projekt kicsit hosszúra nyúlt, már ami a fotózás időtartamát jelenti, és sok dolog nem úgy alakult ahogy szerettem volna, de azért izgalmas volt.

Az első (bal felső) és utolsó (jobb alsó) kép között 5 hét telt el.

Mivel fotózz?

Fotózásra egy korábbi mobiltelefonomat fogtam be. (Az ablak elé én ezt tudtam könnyen elhelyezni, a fényképezőgép itt nem fér el. Bár kétségtelenül jobb minőség és képkivágás lehetett volna belőle.) Az eredeti tervem az volt, hogy a telefon teljesen mozdulatlan lesz egy kis állványban, és így a fa változásait, kizöldülését nagyon jól lehet majd a képeket lapozva látni.

A technika viszont közbe szólt. Pontosabban az állvány és töltőkábel együttese. Amíg bírta a telefon akkumulátora, addig tényleg mozdulatlan volt, de amikor merülni kezdett, majd csatlakoztattam a töltőkábelt, az sajnos szép lassan lehúzta. Így minden nap vissza kellett tolni az eredeti helyére. Ezt viszont nem sikerült megoldani tökéletesen. :-)

Mikor fotózz?

Úgy terveztem, hogy minden nap kora délután 14:00 óra körül készül majd egy fotó. Ezt a számításomat az időjárás és a fényviszonyok húzták keresztbe. Volt amikor kicsit korábban és volt amikor kicsit később tudtam fotózni. És olyan is volt amikor a telefonnak teljesen alkalmatlan körülmények voltak. Ezért volt olyan nap amikor nem is készült fotó.

De nem adtam fel, lettek használható fényképek, így a végén 6 db fotót választottam ki. És készül a következő sorozat egy kisebb növényről. :-)

Facebookon szólunk, ha új anyag van! Egyetlen lájkba kerül, és mindig értesülhetsz a legújabb cikkekről!

Ha pedig hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

vissza