Akik szeretik és bírják a hideget és elég megszállottak a fotózásban, azok még most tudnak kimenni jégbuborékot fotózni.
A bevezető szövege nem véletlen! Tényleg most kell kimenni jégbuborékot fotózni, amíg elég hideg van! Ahhoz ugyanis, hogy megfagyjon a buborékunk, -7 Celsius fok alatti hőmérséklet kell. A tegnapi nap folyamán már próbálkoztam a buborék megfagyatásával de nem jártam sikerrel.
Ennek több oka is volt:
- Az egyik, hogy csak -5, -6 fok volt.
- A másik, hogy a buborékfújó, amit otthon találtam (kölcsönkértem a gyerekektől :-) ) már elég régi, szerintem tavalyi vagy tavaly előtti volt. Nem tudom van-e jelentősége/szavatossága de mindenesetre azzal nem sikerült! Amint hozzáért valamihez a bubi, máris elpattant. Vásároltam (mindösszesen 100 Ft-ért) egy újat és azzal minden tökéletesen ment!
- A harmadik a szél! És ez összefüggésben van a hideggel. Ha a szél meglebbenti a buborékunkat, máris kipukkan. Ha elég hideg van, van esélyünk ara, hogy hamarabb megfagyjon a buborék, vagy keresnünk kell egy szélvédett helyet.
A buborék ahogy elkezd megfagyni, érdekes mintázata lesz.
A jégbuborék hozzávalói:
- buborékfújó
- minimum -7 Celsius fok
- szélcsend
És mehet a kísérletezés, próbálkozás! Némi türelemre és kitartásra azért szükség lesz!
Egy megfagyott és kipukkadt buborék.
Bocsánat a kicsit remegős képért, az állvány sajnos otthon maradt :-(
Facebookon szólunk, ha új anyag van! Egyetlen lájkba kerül, és mindig értesülhetsz a legújabb cikkekről!
Ha pedig hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!