Online fotótanfolyam

Szeptemberi frissítések, mobilra optimalizálva

 

Szeptemberi frissítések, mobilra optimalizálva

Az első őszi hónapban, az ingyenes cikkek mellett két fontos frissítést is kapott az Online fotótanfolyam.
Az első, hogy az okos telefont és tabletet előnyben részesítő látogatóink, ezekre az eszközökre optimalizálva használhatják a fotótanfolyamot.
A másik, hogy az ingyenes cikkeink már RSS csatornán keresztül is elérhetőek lettek.

Online fotótanfolyam mobilon:

Azok a látogatóink és felhasználóink, akik okos telefonon vagy tableten olvassák a cikkeinket és/vagy a teljes fotótanfolyamot, azok választhatnak az eddig megszokott elrendezés és a mobilra optimalizált elrendezés között.

A mobilos változat (pl. ha tabletet használva nem az töltődik be automatikusan) az oldal alsó menüsorának jobb szélén, a mobil gombra kattintva érhető el.

Az RSS hírcsatornánk:

Az RSS egy speciális csatorna, amely arra jött létre, hogy webes felületeken hír jellegű információt közöljön.
Igényeidnek megfelelően kiválaszthatod azokat a kategorizált híreket (csatornákat), melyekre kíváncsi vagy, és szívesen tájékozódnál a jövőben az oldal újdonságairól. Okos készülékeken vagy számítógépen ezekre a hírcsatornákra fel lehet iratkozni, így soha nem maradsz le a legfrissebb hírekről.

Hogyan veheted igénybe az Online fotótanfolyamon?

Egy úgynevezett RSS olvasóval. Vannak bizonyos webes vagy böngésző általi szoftverek/bővítmények, melyek képesek erre (pl. internet explorer). Az interneten rengeteg ilyet találhatsz. Okos készülékekre viszont a Marketek-ben kell rákeresned (pl.: rss reader).

Az Aktuális cikkek RSS csatornája itt található.

Szeptemberi fotós cikkek:

Mi a kép hibája? 7

Ismerős a szituáció? Nyaralás, kirándulás alkalmával megállunk (majdnem) minden szobornál, és csakhogy meg legyen örökítve (le legyen tudva), már kattintgatunk is. De odafigyelünk a kompozícióra? Mi van a háttérben?

Két hasonló képet is mutattak nekem a héten, ezért újra elővettem mi a kép hibája sorozatot.

Régi fotós érdekességek - A fotólaborok egyik titka

A Régi fotós érdekességek sorozatban eddig a negatívokról volt szó, most felfedjük a titkot, hogy a fotólaborban hogyan húzzák ki a negatív végét a kazettából.

Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 7

Körülbelül egy éve indult ez a sorozatunk, és most ismét elővesszük egy cikk elejéig. Mirror lockup, magyarul a tükör felcsapása. Mikor használjuk?
Ha fontos a bemozdulásmentes kép, ha kevés fényben, vagy nagy gyújtótávolságú objektívvel fotózunk akkor jól jön ez a funkció.

Fotózás 500 mm fölött

Aki egyszer kipróbálja, az rögtön beleszeret a nagy teleobjektívekbe. A megszokott alap objektívekhez (alap zoomokhoz) képest más perspektíva tárul elénk, ami elvarázsol mindenkit.

Szinte késztetést érzünk, hogy mindent (minden távol elhelyezkedő témát) lefotózzunk. És itt bele is eshetünk pár hibába:

Fotózás 500 mm fölött - update

Az előző cikkünk kiegészítése a facebookon érkezett hozzászólásra.

Ha hasznosnak találtad a cikkeket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Kövesd és lájkold a facebook oldalunkat. Vagy követhetsz minket a google plus oldalunkon is.

vissza