Online fotótanfolyam

Szeptemberi frissítéseink

 

Szeptemberi frissítéseink

Elkészült az első őszi összefoglalónk a szeptemberi frissítéseinkről. Ebben a hónapban 6 új fotós cikk jelent meg, elsősorban olyan funkciókról amelyeket keveset használunk a fotózások során. Megnéztük miért bénák az önarcképek, illetve hogyan készítsünk egy üvegnegatívról fényképet. Nézzük ezeket sorra:

Szeptemberi fotótippek az Online fotótanfolyamon:

Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 2

 Ennek a fotótipp sorozatunknak a második részében egy olyan funkciót mutatunk be, amelynek a képek visszajátszásánál vesszük hasznát. Ez a funkció a Canon tükörreflexes fényképezőgépein egy külön gombot is kapott, JUMP néven.

Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 3

"A csillag gomb mire való? Mire használhatom?" A kérdés jogos és egyben azt a következő funkciót jelöli nekünk, amit kevesen használnak a fényképezőgépen. A csillag gomb neve: AE rögzítés gomb.

Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 4

Ez a cikkünk nem egy funkcióról, hanem egy kevesek által használt eszközről szól. Ez egy kis gumidarab a fényképezőgépek pántján. Egy régebbi cikkünket idézzük fel, mert ebben a sorozatunkban ismét aktuális.

Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 5

A sorozatunk következő témája egy borzasztóan egyszerű, mégis kevesek által használt funkció, aminek bizony sok helyen vehetjük hasznát. Sőt bizonyos helyzetekben kiválthatunk vele egy hasznos eszközt is.

Béna és vicces, tükörben pózolós önarcképek

Hogy mitől vállnak bénává és viccessé a mai Önarcképek? Felejtsük el végre a fürdőszobai tükörben készült önarcképeket, háttérben a WC kagylóval, és a két napja gyűlő mosatlan ruhával! Íme három tipp amitől jobb lesz az önarcképed!

Üvegnegatívról fénykép készítése

Hogyan készíthetünk egy üvegnegatívról képet? Egy ismerősöm megkeresett, hogy a régi "kacatok" között rátalált pár üvegnegatívra. És azt szeretné megtudni, hogyan készíthetne belőlük fényképet? Illetve, milyen régiek lehetnek?

Ha hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Vagy lájkold a facebook oldalunkat.

Vagy követhetsz minket a google plus oldalunkon.

vissza