Online fotótanfolyam

Próbáld ki! Lágy fókuszú objektív

 

Próbáld ki! Lágy fókuszú objektív

Az új fényképezőgépeknek és főleg telefonoknak köszönhetően már nagyon sok effektet (halszem, fekete-fehér, lágy fókusz, stb.) használhatunk a fényképezés közben.
Ha viszont szeretnénk valami egyedit alkotni/csinálni, akkor mi magunk is készíthetünk lágy fókuszú objektívet.

Hála a fényképezőgép gyártók folyamatos fejlesztéseinek és annak, hogy folyamatosan követik a trendeket, egyre több effektből (halszem, lyukkamera, lágy fókusz, szemcsés fekete-fehér effektus, stb.) választhatunk fotózás közben.

Vagyis nem kellenek különleges objektívek, például halszem objektív, anélkül is tudunk halszem objektív hatást elérni. Így van ez a lágy fókusz effekttel is. A fényképezőgép elektronikája megcsinálja nekünk - ha szeretnénk.

De lehetünk mi is annyira kreatívak, hogy megcsináljuk a saját lágy fókusz hatásunkat! Ehhez nem is kell más, min egy nylon zacskó és rajta egy lyuk.

Elkészítése igazán nem bonyolult:

- egy gumival fogasd rá az objektívedre a zacskót
- vágd le a fölösleges, kilógó részt, hogy ne legyen útban
- ÓVATOSAN vágj rá egy lyukat 

Kész is! Egy dologra érdemes még figyelni: ha élességállítás közben az objektív hossza változik, akkor annak hagyjunk elég helyet. Ne legyen túl szorosan ráfogatva a zacskó.

A lyuknak nem kell szabályosnak lennie! Sőt! Játszhatunk is a méretével és az alakjával. Más-más hatást (effektet) kapunk majd.

Próbára fel! Nem lehet elrontani!

Ha hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Facebookon szólunk, ha új anyag van!

Egyetlen lájkba kerül, és mindig értesülhetsz a legújabb cikkekről!

vissza