Online fotótanfolyam

Próbáld ki! Lágy fókuszú objektív 2.

 

Próbáld ki! Lágy fókuszú objektív 2.

Ha valaki azt mondta volna nekem eddig bármikor is, hogy én egyszer az egyik objektívet direkt fogom összekenni olajjal, krémmel vagy bármivel is, hát biztos kinevetem!

De ez megtörtént, sőt! Nem is egyszer, nem is egy féle cuccal kentem össze az objektívemet. Persze pontosnak kell lennem, igazából az objektívet nem kentem össze (ennyire nem voltam bátor), csak az UV szűrőt.

A legutóbbi cikkünk után (Próbáld ki! Lágy fókuszú objektív) ráakadtam egy másik módszerre, amivel ugyanezt a hatást másképp lehet érni.

Csak be kell kenni átlátszó krémmel/vazelinnel az objektívet! Gondoltam ezt ki kell próbálni, de azt is tudtam, hogy nincs az a pénz amiért bármelyik objektívemet összekenném vazelinnel. Megkerestem inkább az egyik régi, már nem használt UV szűrőmet és azzal kísérleteztem.

Először elég bátortalan voltam és nem kentem be elég rendesen a  szűrőt, így a "lágy" hatás nem volt valami látványos, de amint vastagabban és kisebb tiszta felületet hagyva kentem be az UV szűrőt, megjött a hatás!

Ezzel a módszerrel egy kicsit könnyebb dolgunk van ha kísérletezni szeretnénk, ráadásul több lehetőség is van benne. Nem csak kör alapban kenhetjük be a szűrőt, hanem függőlegesen vagy vízszintesen bekenve más-más hatást fogunk elérni. Elég könnyű vele kísérletezni.

Ha hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Facebookon szólunk, ha új anyag van!

Egyetlen lájkba kerül, és mindig értesülhetsz a legújabb cikkekről!

vissza