Online fotótanfolyam

Próbáld ki! Amire érdemes várni pár percet!

 

Próbáld ki! Amire érdemes várni pár percet!

"Jók lettek a képeim? Igen, de kár azokért a foltokért." Mire gondolok? Sapka nyomai a homlokon, vagy a nadrág és fehérnemű elszorításának nyomai a csípőn. Hasonló, egyszerű bakiból is sorolhatunk még néhányat, amiket elkerülni sem nehéz.

Ilyen bakiból többet is lehet említeni, elég ha csak a fényre sötétedő szemüvegre gondolunk, vagy férfiaknál a rossz borotválkozásra.

A fényre sötétedő szemüveg:

- Egy igazolványképnél meg kell várni amíg a fényre sötétedő szemüveg teljesen kivilágosodik, hogy látszódjon a szem.

- Egy portrésorozatnál érdemes megvárni amíg kivilágosodik, hogy egységes legyen mindegyik képen.

Ez nem kötelező, nem szabály, de egymás után megnézve a képeket, furcsa lehet. (Én műteremben készült esküvői képeknél találkoztam ilyennel. Ahogy nézegettem a képeket sorban, úgy lett egyre világosabb a szemüveg.)
 

Az elszorított bőr:

Többször láttam elkészült képeken azokat a ruha nyomokat, amik azért keletkeznek, mert a viselt ruhadarad túl szűk, vagy szoros. Ezek a nyomok kiküszöbölhetőek lennének, csak várni kell amíg elmúlik. Hogy mennyi idő alatt? Ez függ az elszorítás erejétől és a bőrtípustól.

 

Siettetni nem biztos, hogy megéri. Az egyszerűbb sapka okozta nyommal a homlokon már én is pórul jártam. A fotóalannyal megegyeztünk, hogy várunk mert mindjárt elmúlik. Mire én lepakoltam és vsszafordultam már dörzsölte is vadul a homlokát! Ettől persze még be is pirosodott!

Utómunkával ezek a nyomok eltüntethetőek (a fotoretusalas.hu társoldalunkon hozzánk is érkezett már ilyen munka és kérés), de időt kell rá szánni. Azonban nem is mindenhonnan lehet olyan könnyen kiretusálni. Könnyebb a bajt megelőzni, mint javítani.

A borotválkozás (nem csak férfiaknak):

Másik, a fénykép összhatását rontó tényező (és itt elsősorban férfiakra gondolok), közeli porték esetében:

  • a rossz borotválkozás nyomai,
  • a kilógó orr- és fülszőrök.

Tudom nem illik elmondani, de kevés dolog van amit ennyire nem szeretek, mint a férfiak arcszőrzetét kiigazítani, orr- és fülszőröket retusálni egy képen. Úgy hagyni viszont bűn és ronda!

Ha már a borotválkozásnál tartunk:

  • amíg a férfiak gyorsan növő arcszőre miatt muszáj, hogy frissen borotválkozzanak,
  • a nőknél (nem mindenkinél) érdemes várni egy napot, hogy a bőr regenerálódjon, ne legyen piros és a szőrtüszők nehogy begyulladjanak.
A kozmetikai tisztításokat pedig érdemes a fotózás előtt legalább két nappal letudni, szintén a bőr regenerálódása érdekében.

Ha profi vagy gyakorlott modellekkel dolgozunk ilyen nem esik meg, de sokaknak ritkán adatik meg, hogy igazi modellel dolgozzon.

Facebookon szólunk, ha új anyag van! Egyetlen lájkba kerül, és mindig értesülhetsz a legújabb cikkekről!

Ha pedig hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

vissza