Online fotótanfolyam

Milyen égőt vegyek a fotózáshoz? 3. rész

 

Milyen égőt vegyek a fotózáshoz? 3. rész

Itt a megoldás, ezekből az égőkből érdemes választani, ha fotózáshoz fogjuk használni.

Bocsánat azoktól akik most azt várják, hogy egy komplett listát fognak kapni. Márkanevekkel típusszámmal, pontos leírással. Ezen cikkek megírásánál nem erre törekszem. Inkább arra, hogy a fotózásban kevésbé jártasak információt találjanak arra, hogy milyen lámpákkal, égőkkel, izzókkal érdemes próbálkozniuk.

Az előző cikkek folytatásaként megállapíthatjuk, hogy bár nem reménytelen a helyzet ha hagyományos izzókkal próbálkozunk a fotózásban, mégis a legjobb megoldás az, ha felkeresünk egy világítástechnikával foglalkozó szaküzletet (fotós boltot) és ott vásárolunk fényforrást. Ami azért a legjobb megoldás, mert igazán rossz döntést innentől kezdve nem tudunk meghozni. Legyen az ledes lámpa, halogén izzó, vagy energiatakarékos kompakt fénycső.

A választásunkat innentől kezdve lehet, hogy az fogja befolyásolni, hogy mekkora teljesítményre van szükségünk. Esetleg az, hogy hány foglalatunk van, vagy éppen milyen lápát barkácsolunk magunknak. De tökéletes megoldás az is, ha kész lámpákat, lámpa szetteket vásárolunk.

A legszuperebb ebben:

Ami biztos, hogy a minőséggel, vagyis számunkra a legfontosabb tényezővel a színhőmérséklettel nem lesz baj!!! Pontos kelvinnel jelölik ezen fényforrások színhőmérsékletét, esetleg ráírják, hogy napfény színhőmérsékletű.

Így akár különböző lámpákat is használhatunk egyszerre, mint a mintaképünknél is látszik.

Egy ledes lámpa szolgáltatja az ellenfényt, a főfényt pedig egy fénycsöves körlámpa (ennek csak a hátoldala látszik). Mindkettő 5500 K színhőmérsékletű, így nincs baj az együttes használatukkor.

És, abban a pillanatban, hogy napfény színhőmérsékletű lámpát használunk a fotózáshoz, a fényképeink fehéregyensúlyával nem lesz baj. Még akkor sem, ha a fényképezőgép beállításainál automatán hagyjuk a fehéregyensúlyt.
Ez pedig nagy segítség! :-) 

Ha hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Vagy lájkold a facebook oldalunkat.
Vagy követhetsz minket a google plus oldalunkon.

vissza