Online fotótanfolyam

Mi az a Firmware?

 

Mi az a Firmware?

Mi az a Firmware? Mi a firmware frissítés? Mit tartalmaz egy ilyen frissítés? Kinek kell ez a frissítés? Egy sor kérdés, amelyekkel a fotózással többet foglalkozók már biztosan találkoztak, de biztos sokan nincsenek tisztában ezekkel a kérdésekkel, így megnézzük a legfontosabb tudnivalókat.

A firmware tulajdonképpen az a program, ami a fényképezőgépet működteti, vagy másképpen fogalmazva: ez egy program, aminek az a feladata, hogy a fényképezőgépet (pontosan, gyorsan, megbízhatóan) működtesse. 

Firmware frissítés: A fényképezőgép gyártók ezeket a programokat, a vásárlóktól használat során megszerzett tapasztalatok alapján időnként fejlesztik. Ez a fejlesztés lehet hibák javítása, egyes funkciók gyorsítása, vagy akár új funkciók hozzáadása is.

Ezek a Firmware frissítések (ha készül a fényképezőgéphez) az adott fényképezőgép gyártó honlapjáról letölthetőek, és telepíthetőek. A telepítési útmutatót szintén megtaláljuk a honlapon!

Mit tartalmazhat egy firmware frissítés? Miket javítanak ezeken a programokon?

Ezek a frissítések többek között tartalmazhatnak AF-működéssel (auto fókusz), fényméréssel kapcsolatos javításokat (például gyorsabb lesz az auto fókusz), érzékenységgel kapcsolatos beállítások javítását, új funkciók hozzáadását, stb.

Kinek készülnek ezek a frissítések?

Nem minden fényképezőgéphez készül firmware frissítés. De amelyekhez készül, azoknál sem kötelező azok telepítése. Azonban ha megnézzük a fényképezőgép honlapját és olyan frissítést találunk a fényképezőgépünkhöz, amelytől az új funkciókkal bővül, esetleg megbízhatóbb, gyorsabb lesz, akkor érdemes elgondolkoznunk annak telepítésén.

Fontos!

  • Ha frissítettük a firmware-t, akkor azt nem lehet visszaállítani az előző, régi verzióra!
  • Garanciát természetesen nem vállal senki, ha nem megfelelően telepítettük a firmware-t.
  • Ha nem vagyunk biztosak magunkban, akkor kérjük a márkaszerviz segítségét.

Ha hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Hasonló ingyenes fotós cikkekér lájkold a facebook oldalunkat. Vagy követhetsz minket a google plus oldalunkon.

vissza