Online fotótanfolyam

Márciusi frissítéseink

 

Márciusi frissítéseink

Készítettem egy újabb összefoglalót, ezúttal a márciusi frissítéseinkről.
Ismét egy újabb leckével bővítettük az Online fotótanfolyam leckéinek a számát, és négy új cikk is született. Nézzük ezeket sorra:

Márciusi frissítések az Online fotótanfolyam leckéiben:

Az új lecke címe: A FÉNY

Tartalma:

- A kiégés és beégés problémája még egyszer, részletesen.

- Milyen a kemény fény, és lágy fény? Miről ismerjük fel?

- A téma és a fényforrás távolsága.

- A jó képhez kellenek az árnyékok!

- High-key és Low-key képek.

Így 30-ra bővült az Online fotótanfolyam leckéinek a száma!

A cikkek frissítései:

Az LCD kijelző. Mennyire kapunk valós képet?

A tanfolyam leckéiben többször is említésre kerül, hogy a képeket már az LCD monitoron is érdemes ellenőrizni és ha kell, az elrontott képet megismételhetjük. De mennyire ad valós képet? Mennyire sötét, világos, színhelyes, éles az itt visszanézett képünk?

Próbáld ki! Vaku átalakítása méhsejtráccsal

Írtunk már a cikkek között a vakufény lágyításáról, sőt az Online fotótanfolyamban egy egész lecke szól erről a témáról. Most nézzük meg, hogyan módosíthatjuk még a vakunk fényét.

Próbáld ki! Árnyékmentes világítás egy vakuval!

Ha már elkezdtük kreatívabban, tudatosan (fényképezőgépről levéve) használni a vakunkat, akkor jelentkezik az a probléma, hogy a háttéren, vagy falon nagy vetett árnyékok keletkeznek. Erre keressük a megoldást. Hogyan lehet egy darab vakuval vetett árnyék mentes képet készíteni?

HDR képek: 3 beállítás, amit érdemes megfogadni

Sokan, amikor elkezdenek HDR képek készítésével kísérletezni, egyszerűen elkészítik a három, vagy öt különböző expozíciójú képet, egy erre alkalmas szoftver segítségével összerakják, és szerintük kész is. Az eredmény azonban nem mindig optimális.

Zoomoljunk, vagy közelebb menjünk?

Nem kell állandóan a zoomot használni! Menj közelebb! - szól több helyen a tanács. Biztos? Sajnos nincsenek olyan szabályok, amelyek egyértelműek lennének, hogy egy adott helyzetben, vagy környezetben hogyan kell fotózni. A kérdés technikai részében viszont segíthetünk.

Ha hasznosnak találtad a cikkeket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

vissza