Online fotótanfolyam

Májusi frissítéseink

 

Májusi frissítéseink

Elkészült a májusi összefoglaló, az aktuális frissítéseinkről.
Ismét egy újabb leckével bővítettük az Online fotótanfolyam leckéinek számát, és négy új cikk is született. Aki lemaradt valamelyikről most megnézheti:

Májusi frissítések az Online fotótanfolyam leckéiben:

Az új lecke címe: Panorámaképek
 
Tartalma:
  • a legfontosabb beállítások
  • a panorámafényképezés lépései
  • panorámakép kompakt, vagy bridge fényképezőgéppel
  • az elkészült képek összeillesztése képszerkesztő programmal
  • panorámakép egy felvételből, panorámahamisítás

Így 33-ra bővült az Online fotótanfolyam leckéinek a száma!

Videók a leckék anyagában:

A fotótanfolyam ingyenes leckéihez készítettünk és feltöltöttünk videókat olyan részekhez, ahol segíti az egyszerűbb megértést.

A cikkek frissítései:

Próbáld ki! Portré különböző magasságból!

Elég-e a fotóalanyunkkal szemben megállni és abból a magasságból, úgy ahogy megálltunk, lefotózni? Egy fotótanfolyamon, ha felteszik ezt a kérdést biztos a válasz: Nem. Akkor milyen magasról fényképezzünk? Milyen jelentősége van?

Csillogó szem a fények tükre

Amikor a fény megcsillan a modell szemében az mindig jó! Érkezett már kérdésként, hogy ezt hogyan lehet elkerülni? Nem kell elkerülni! Ennek két oka is van:

Próbáld ki! Ha tájkép, akkor polárszűrő!

A polárszűrőknek két fontos funkciója van. Ám ebből a kettőből csak az egyiket használjuk gyakrabban. Ezt a funkcióját a polárszűrőknek egy rövid leírással, és videóval mutatom be.

Nézd meg a fénykép hátulját!

Egy régi fényképnek legalább olyan érdekes lehet a hátulja, mint az eleje. Miért érdemes megfordítani és megnézni egy régi kép hátulját is? Mi is volt a vizitkártya, és a verso? Dömötör Zoltán: KOROK, KÉPEK, KAMERÁK című könyvéből szeretnék megosztani ehhez kapcsolódóan egy részletet az érdeklődőkkel.

vissza