Online fotótanfolyam

Júliusi fotós frissítések

 

Júliusi fotós frissítések

Júliusban ismét egy új leckével bővítettük az Online fotótanfolyamot, a fotós cikkekben a levegőben voltunk, megnéztük mit használjunk napellenző helyett, és egy fényképezőgép használati utasítás kiegészítését néztük meg. Ezek a júliusi frissítéseink:

Az új leckében ismét az utómunkával foglalkozunk. Négy egyszerű trükköt találunk benne, olyanokat amelyek abban segítenek, hogy igazán látványosabbak, szebbek legyenek a képeink.
Ezzel 56-ra nőtt a leckéink száma!

A lecke címe és tartalma:

RÖVID TRÜKKÖK 2:
  • lágy, puha, selymes fotók
  • "Rontsunk a képen!" Kiemelés vignettálással
  • Legyen üres a tér!
  • tárgyfotók hófehér háttérrel

Júliusi fotós cikkeink:

Próbáld ki! Ember a levegőben repülőgép nélkül!

Nézzük meg, hogyan készülnek azok a fotók, amelyeken a modell, vagy modellek a levegőben vannak, vagy egyszerűbben írva, magasra ugranak és a repülés pillanatában vannak lefényképezve.

Ha nincs napellenződ, használd a ...

A napellenző feladata, hogy az objektívbe csak azokat a fénysugarakat engedje be, amelyek számunkra hasznosak, a fénykép elkészüléséhez kellenek, és a fotó elkészüléséhez szükségtelen/rossz fénysugarakat pedig ne engedje be. Tehát ha van napellenző a fényképezőgéphez, akkor használjuk azt.
És mit csináljon az, aki egyszerűbb fényképezőgéppel fotózik és nincs a fényképezőgépén napellenző?

Régi fotós érdekességek - kiegészítés használati utasításhoz

Nemrég egy érdekes használati utasítást, pontosabban egy használati utasítás-kiegészítést  kaptam. Egy régi Praktika fényképezőgéphez, ami még negatívra dolgozott.

Ha érdekesnek találtad a cikkeket, és szívesen olvasnál hasonló fotós témákról, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Kövesd és lájkold a facebook oldalunkat. Vagy követhetsz minket a google plus oldalunkon is.

vissza