Online fotótanfolyam

Júliusi fotós frissítéseink

 

Júliusi fotós frissítéseink

Júliusban a már teljes fotótanfolyamot használóknak egy tárgymutatót készítettünk. Ezzel szeretnénk segíteni egy-egy téma, vagy témakör visszakeresését, és az Online fotótanfolyam még egyszerűbb használatát. Az ingyenes cikkeinkben egy új sorozatot indítottunk, "Régi fotós érdekességek" címen. Emellett tippeket adtunk, hogyan készíthetünk otthon derítőlapot és diffúz fóliát illetve mire tudjuk használni a fotózásban a tépőzárat:

Tárgymutató:

Azért, hogy könnyítsünk az egyszerű keresést az Online fotótanfolyamon, egy linkekkel ellátott tárgymutatót készítettünk, a teljes tanfolyamot használók részére. Ezzel szeretnénk még könnyebbé és felhasználóbarátabbá tenni az Online fotótanfolyamot.

Fotós cikkeink frissítései:

Régi fotós érdekességek - Pocket film, a "kém fényképezőgépek" negatívja

Ki emlékszik még a pocket filmre? Milyen is ez a negatív film? Hol használták? Lehet még kapni? Ha van még, hol tudom megcsináltatni? Ezeket a kérdéseket járjuk körbe.

A tűző napsütés ellenszere - diffúz fólia

Fotózásnál gyakran van szükségünk szórt fényre. Ha nem áll a rendelkezésünkre, akkor nekünk kell a kemény fényt módosítani (lágyítani). Arról már írunk a fotós cikkek között, hogyan tudjuk a vaku fényét lágyítani, de hogyan módosítsuk a tűző napsütést?

Próbáld ki! Egyszerű, olcsó megoldások derítőlapokra

Mi a derítés? Mit használjunk, vagy mit használhatunk derítőlapnak? A nyár kellős közepén járunk, és már az előző cikkünk is a nyári, napfényes fotózásról szólt. Most is ezt a vonalat szeretném követni. A diffúz fólia (áteresztő derítőlap) után készítsünk otthon, olcsón derítőlapot.

Tépőzár, a fotós barátja

A tépőzár szerintem a fotósoknak lett feltalálva. A gyors, biztonságos és könnyen oldható rögzítés egyik elengedhetetlen kelléke. Nézzük meg miket rögzíthetünk vele? Mire használhatjuk a fotózásban?

Ha hasznosnak találtad a cikkeket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Kövesd és lájkold a facebook oldalunkat. Vagy követhetsz minket a google plus oldalunkon is.

vissza