Online fotótanfolyam

Idén fénykép lesz a karácsonyi ajándék! 2

 

Idén fénykép lesz a karácsonyi ajándék! 2

Itt a következő ötletünk, hogy mit adj szülőknek, keresztszülőknek, nagyszülőknek karácsonyi ajándékba!
Ha már fényképes ajándéktárgyakra esett a választásunk, akkor dobjuk fel egy kis kreativitással, ne csak szimpla fényképet tegyünk rá.

Az iker fényképek:

Az ilyen fényképek elkészítéséhez mindenféleképp szükségünk lesz egy képszerkesztőre, mondjuk egy photoshopra, amivel a képeinket összeillesztjük. De ha a képeket jól készítjük el, nagyon egyszerű dolgunk lesz.

Hogyan kezdjünk hozzá?

Szükségünk lesz három fényképre, fehér háttérrel. (A fehér háttér az utómunkánkat is megkönnyíti.)
Otthoni körülmények között a hófehér háttér az, ami talán az egyetlen nehézséget okozhatja. Ehhez szükségünk van egy fehér háttérre, ami lehet akár egy fehér lepedő is.

Ez akkor lesz valóban fehér, ha van két fényforrásunk (két lámpa vagy két vaku), az egyikkel a modellünket, a másikkal a hátteret világítjuk meg. A második lámpát úgy kell elhelyeznünk, hogy csak a hátteret világítsa meg, a modellt ne.

Abban az esetben, ha nem rendelkezünk két fényforrással, például két vakuval akkor választhatjuk a korábbi cikkünkben leírt (Próbáld ki! Árnyékmentes világítás egy vakuval!) megoldást is.

Az utómunka:

  • a kiválasztott fotókat először méretre vágjuk, megigazítjuk, hogy tényleg fehér legyen a háttér. Tulajdonképpen a középső lehet fekvő formátumú, erre is ráillesztjük a két szélső, álló formátumú képet
  • megnyitjuk a középső fotót (vagy nyitunk egy újat/üreset, ha a mérete eltér a fekvő képünkétől). Ennek a mérete akkora legyen, amekkora képet majd kidolgoztatni/nyomtatni szeretnénk
  • majd az előzőleg kiválasztott és megigazított fotóinkat beillesztjük ebbe az új képbe (egyszerű másolás és beillesztéssel)
  • a képek új rétegekre kerülnek, így könnyű elrendezni őket. De ha készen vagyunk a mentés előtt össze kell olvasztani a három réteget eggyé
  • végül már csak el kell mentenünk a képünket

Ha hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Vagy lájkold a facebook oldalunkat. Vagy követhetsz minket a google plus oldalunkon.

vissza