Online fotótanfolyam

Canon 470EX-AI a kezdőknek tervezett vaku

 

Canon 470EX-AI a kezdőknek tervezett vaku

Bár itt az Online fotótanfolyamon nem szoktunk újdonságokat bemutatni, a Canon újítása mégis arra sarkalt, hogy foglalkozzunk a SPEEDLITE 470EX-AI vakuval.

Miben hozott merőben újdonságot a Canon ezzel a rendszervakuval?
A motoros fejjel. Nézzük mit is jelent ez?

Két új funkció jelent meg a vakun a motoros fejnek köszönhetően.

Teljesen automatikus AI Bounce funkció: Ebben a beállításban a vaku először tesztvillantásokkal a mennyezetre villant. A három villantásból, a modell illetve a mennyezet távolságából megállapítja, hogy melyik a legoptimálisabb szög amelyiket használnia kell, melyik eredményezi majd a legszebb megvilágítást és azt a szöget használja a fotózásnál.

Ráadásul ha a fényképezőgépet elforgatjuk portré állásba, akkor a vaku a motorok segítségével automatikusan elforgatja a fejét, hogy ugyanabban a szögben villanjon.

Fél automatikus AI Bounce funkció:

Ebben a beállításban mi döntjük el milyen szögben szeretnénk a mennyezetre villantani (mi állítjuk be a vaku fejet), majd ha a fényképezőgépet elforgatjuk, a vaku is automatikusan elforgatja, utánaállítja a fejet.

Kinek szánták ezt a vakut?

Lehet, hogy csak lépnie kellett valamit a Canonnak, valami újdonsággal előrukkolnia, hogy újra reflektorfénybe kerüljön. Szerintem sikerült, ráadásul elsőként lépett ebben az irányban.

A Canon azt ígéri, hogy profiként világíthatsz ezzel a vakuval. Ebből is érezni, hogy kezdőkre gondoltak amikor megalkották ezt a vakut. De az a véleményem, nem csak a kezdők segítségére lesz. A hobbi és haladó fotósok is biztos szeretik majd az új motoros funkciót. Nem csak segítséget ad ha elfelejtenénk átállítani a vaku fejét, hanem biztonságot és kényelmet is. És talán vaku használati ötleteket is az igazán kezdőknek.

Végül itt egy bemutató videó, hogy teljesen érthető legyen a vaku működése:

Facebookon szólunk, ha új anyag van! Egyetlen lájkba kerül, és mindig értesülhetsz a legújabb cikkekről!

Ha pedig hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

vissza