Online fotótanfolyam

Béna és vicces, tükörben pózolós önarcképek

 

Béna és vicces, tükörben pózolós önarcképek

Hogy mitől vállnak bénává és viccessé a mai Önarcképek? Felejtsük el végre a fürdőszobai tükörben készült önarcképeket, háttérben a WC kagylóval, és a két napja gyűlő mosatlan ruhával! Íme három tipp amitől jobb lesz az önarcképed!

De jól mutat ez a smink az új felsőmmel! "Katt" - már el is készült a kép az okostelefonunkal, természetesen a tükörben, a háttérben pedig a tegnap levetett nadrág lóg a szék háttámláján. Ha csak a nadrág van a háttérben az az egyszerűbb eset! Láthattunk már a háttérben éppen öltöző testvért, pisilő kiskutyát, stb. Ezek ugye nem profilképnek való beállítások?

Ilyen képekből elég sokat lehet találni a közösségi oldalakon! És nem csak fiatalok az elkövetők! Az "idősebb" korosztály körében ugyanúgy megtalálni az ilyen típusú képeket!

Nézzük hogyan lehet az önarcképet bakik, és ronda háttér nélkül megcsináli:

(ha egyedül vagyunk otthon, vagy nem szeretnénk segítséget kérni, mert más előtt pózolni mégsem ugyanolyan mint egyedül)

1. Az önarckép készítés elengedhetetlen eszköze az állvány, vagy ennek hiányában egy olyan stabil hely szükséges, ahová le tudjuk tenni a fényképezőgépünket. Lehet ez egy asztal, vagy egy polc széle is.

2. Használd az önkioldót (időzítőt)!
Hogyan? Megnézed mi legyen a háttér, hova szeretnél állni, mi látszódjon mögötted. Majd beállítod az önkioldót és a fényképezőgépet, hogy azt a területet fotózd le.
A legjobb az, ha a háttérből minél kevesebb látszik!

Az első két pont máris segít abban, hogy ne a kézben tartott fényképezőgéppel kelljen koncentrálni arra, hogy benne legyél a képben. Ráadásul így nem vágsz béna arcot sem!

3. A háttér kiválasztása!

Nem elég a fürdőszobából bemenni a szobába vagy a nappaliba. Válassz egyszerű hátteret, ami nem vonja el a tekintetet az önarcképről. A háttér ne legyen hangsúlyosabb a képen mint te. Ne legyenek zavaró, otthagyott tárgyak a bútorokon, csíkos törölköző a szárítón.

Ha mindennel megvagyunk már csak mosolyogni kell! Mondjátok, hogy virslííííííí!

Ha hasznosnak találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!


Vagy lájkold a facebook oldalunkat.
Vagy követhetsz minket a google plus oldalunkon.

vissza