Online fotótanfolyam

Augusztusi frissítéseink és az 51. lecke

 

Augusztusi frissítéseink és az 51. lecke

A nyár vége felé sem tétlenkedtünk. Elkészült az 51. leckénk (A FÉNY második rész), amelynek a fő témája az ellenfény és az ellenfényes fotózás lett. A fotós cikkekben LED-es körlámát építettünk, megnéztük miért tűnhetnek el a képeink a memóriakártyáinkról. Folytattuk a Régi fotós érdekességek cikksorozatot, majd megnéztük kire bízhatjuk a digitális fényképezőgépünk szervizelését.

Nem állunk meg ötvennél! Az 51. lecke:

A nyár utolsó hónapját egy új leckével zártuk, így a leckéink száma immáron 51-re nőtt.
A lecke címe:

ELLENFÉNY (A FÉNY c. lecke második része) 

Tartalma:

  • megvilágítás típusok a fény iránya szerint
  • az ellenfény
  • hogyan fotózzunk ellenfényben?
  • ellenfény és napellenző
  • ellenfény, mint díszítőfény

A leckében megnézzük, hogy a fény iránya szerint milyen megvilágítás típusokat különböztethetünk meg. Majd az ellenfényes fotózás nehézségeit, és azok megoldásait mutatjuk be. Hogyan fotózzunk ellenfényben? A fényképezőgép beállítása, lépésről lépésre.ű

Augusztusi fotós cikkeink:

Így tűnnek el könnyen a képeid a memóriakártyádról!

Hogyan és miért tűnnek el a képek a memóriakártyánkról? A leggyakoribb okok egyértelműek: van aki véletlenül letörli az összeset, van aki zsebben hordja és ráülve eltöri, és van aki összecseréli a memóriakártyáit és nem azt formázza meg (törli), amelyiket szerette volna. Sajnos azzal kevesen vannak tisztában, hogy egy memóriakártyát fényképezésre, egyszerre csak egy fényképezőgépben szabad használni!

Digitális fényképezőgép szervizek

Kire bízhatjuk a digitális fényképezőgépünk szervizelését? Hova vihetjük ha elromlott, és hova ne vigyük? Egyszerű kérdések, amelyek nem mindig (nem mindenkinek) egyértelműek.

Régi fotós érdekességek - negatívok jelzései

Nekem, aki még a fekete-fehér negatívokkal kezdtem a fotózás elsajátítását, furcsa volt, hogy a digitális világban felnövő fiatalok közül sokan már nem tudják, hogy mit jelentenek a negatívokon található jelzések. Így készítettem egy listát a legfontosabb jelzésekről, hogy aki újra negatívra szeretne fotózni, könnyebben eligazodjon.

Próbáld ki! Építs LED-es körlámpát!

A fotózás elsősorban a fényekről és a világításról szól, és ha van egy kis kézügyességünk és ambíciónk hozzá, akkor miért ne készíthetnénk egyedi világítást otthon, saját anyagokból? Az ötletet pedig most az Online fotótanfolyam adja hozzá!

Ha hasznosnak találtad a cikkeket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Kövesd és lájkold a facebook oldalunkat. Vagy követhetsz minket a google plus oldalunkon is.

vissza