Online fotótanfolyam

Áprilisi frissítéseink

 

Áprilisi frissítéseink

Itt az újabb összefoglaló, ezúttal az áprilisi frissítéseinkről. Áprilisban két új leckével bővítettük az Online fotótanfolyam leckéinek a számát, és öt új cikk is született. Nézzük most ezeket sorra:

Áprilisi frissítések az Online fotótanfolyam leckéiben:

A 30. lecke lett: LETÖRÖLT KÉPEK VISSZAÁLLÍTÁSA

Tartalma:

  • a legfontosabb tennivaló adatvesztéskor
  • lépésről-lépése, a Recuva nevű programmal
  • a Photo Resue program
  • további ingyenes programok képek és fájlok visszaállítására

A 32. lecke lett: HDR KÉPEK

Tartalma:

  • HDR, a nagy dinamikatartományú képek
  • Hogyan készülnek a HDR képek?
  • a képek összeillesztése képszerkesztő programokkal
  • HDR kép egyetlen képből

Így 32-re bővült az Online fotótanfolyam leckéinek a száma!

A cikkek frissítései:

Zoomoljunk, vagy közelebb menjünk?

Nem kell állandóan a zoomot használni! Menj közelebb! - szól több helyen a tanács. Biztos? Sajnos nincsenek olyan szabályok, amelyek egyértelműek lennének, hogy egy adott helyzetben, vagy környezetben hogyan kell fotózni. A kérdés technikai részében viszont segíthetünk.

Próbáld ki! Beauty Dish házilag

Hogyan alakítsuk át az egyszerű lámpánkat, hogy Beauty Dish legyen? Mi is az a Beauty Dish? Hol, és mire használjuk? És készíthetünk ilyet otthon is? Természetesen ezeknek a kérdéseknek járunk utána.

Objektívek jelölései

Egy már többször jelentkező kérdés jutott el hozzám: Szeretnék egy új objektívet venni, de nem tudok eligazodni a sok típusjelzésre szánt betű és szám között! Melyik mit jelent? Erre a kérdésre megnéztem a webáruházakat és a jelenleg használt leggyakoribb objektívjelöléseket, és készítettem egy összefoglalót ezek jelentéseiről.

Magnéziumpisztoly, a vaku őse

Hogyan működött az első vaku? Pontosabban a vaku őse a magnéziumpisztoly? Dömötör Zoltán: KOROK, KÉPEK, KAMERÁK című könyvéből szeretnék megosztani ehhez kapcsolódóan egy részletet az érdeklődőkkel.

Próbáld ki! Makró világítás a legolcsóbban

Ilyen könnyen még nem készült makró körlámpa! 10 perces szerelés és kész. A legjobb ötletek néha egy pillanat alatt születnek meg. Egy kis szerencse, találékonyság, plusz egy kevés barkácsolás és otthon is nagyszerű fotós kellékek születhetnek.

Ha hasznosnak találtad a cikkeket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

vissza