Online fotótanfolyam

Áprilisi fotós frissítéseink

 

Áprilisi fotós frissítéseink

Áprilisban megnéztük, hogy mennyi fotó fér egy memóriakártyára, majd két cikkben arról írtunk mi lehet segítségünkre a makró fotózásban, végül a régi fotós érdekességek cikk sorozatban a régi exponálózsinórokat néztük meg.

Áprilisi fotós cikkeink:

Nekünk egyértelmű. Neked is? - Mennyi kép fér a kártyára?

"Az a bajom a fényképezőgépemmel, hogy össze-vissza váltogatja a még készíthető képek darabszámát. Egyszer még 150 db képet készíthetek, majd fényképezek vele kettőt és már csak 145 db kép fér rá. A fényképezőgép, vagy a memóriakártya romlott el?"

Makrózáshoz segítség - előtétlencse kompakt és bridge fényképezőgépekhez

Makro fotózással kapcsolatban érkezett hozzánk egy kérdés:
"Szeretem a makro fotózást, és Bridge fényképezőgépem van. Az a bajom, hogy nem tudok elég közel menni a témához, mert az objektív beleütközik a fotózott tárgyba és a fényt is eltakarja. Tudtok segíteni ebben? Milyen beállításon változtassak?..."

Próbáld ki! Makrózáshoz segítség 2.

Az előző cikkünk után ismét a makrófotózás lehetőségeit nézzük meg a kompakt és bridge gépekhez. Most egy makró előtét és közgyűrű kombinációját próbáljuk ki, hogy igazi makró fotókat készíthessünk.

Régi fotós érdekességek - exponálózsinór

Bemozdulásmentes képek készítésére mindig is szükség és igény volt.
A tabletek és az okostelefonok segítségével ma már vezeték nélkül is könnyen tudunk exponálni, de hogyan működött ez régen, mindennemű elektronika nélkül?

Ha érdekesnek találtad a cikkeket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Kövesd és lájkold a facebook oldalunkat. Vagy követhetsz minket a google plus oldalunkon is.

vissza