Online fotótanfolyam

A modell irányítása

 

A modell irányítása

Mit mondj a modellnek, hogy egyszerűen azt tegye, amit te szeretnél? Hogy úgy álljon, üljön, pózoljon a fotón, ahogy te szeretnéd?

- Nézz ide! Emeld feljebb a fejed! Nem annyira! Csak egy picit! Még! Még! Most fordulj kicsit oldalra. Nem arra, a másik irányba! Áh, inkább hagyjuk! Billentsd balra a fejed, fordíts felém egy kicsit, már majdnem jó! ÁÁ, már sok! -

Ennyi utasításba belefájdul majd a modell feje, eltéved az utasítások tengerében amikor próbál megfelelni a sok kérésnek. Sőt, a sok utasítástól (és hogy megfeleljen ezeknek) egyáltalán nem lesz természetes.

Hogy magyarázd el neki a pózt?

Úgy, hogy megmutatod neki, hogy mit csináljon! Ez is történhet többféle képpen:

- Ha nem tudja elképzelni, amit magyarázol neki, akkor megmutathatod egy fényképen, hogy milyen pózban szeretnéd lefényképezni.

- Ha nem készültél mintaképekkel, akkor az okostelefonok és tabletek világában mindig kéznél lehet egy pár mintafotó.

- Megmutathatod neki saját magad is. Felveszed te magad a pózt és közben elmagyarázod, hogy mire figyeljen, melyik kezét hova tegye.

Hogyan tudod egyszerűen irányítani a modellt?

Már majdnem minden tökéletes, megvan a póz, amiben szeretnéd lefotózni a modelled, de csak egy picit kellene elfordítania a fejét, vagy előrébb tenni az egyik kezét.

Ha itt odamész hozzá megigazítani, akkor az sok időbe telik, ráadásul nem biztos, hogy ugyanoda fogsz visszamenni fényképezni, mint ahol előtte álltál (kivéve ha állványról dolgozol).

Sokkal egyszerűbb ha nem csak mondod, hanem mutatod is neki a kezeddel, hogy merre forduljon, merre biccentse a fejét, stb. Ha az instrukciót rögtön mutatod is neki, azonnal megérti!
A fotózás és a munka így gyorsabb, könnyedebb, lazább lesz.

Ha érdekesnek találtad a cikket, iratkozz fel és próbáld ki az Online fotótanfolyam ingyenes leckéit is!

Hasonló ingyenes fotós cikkekért lájkold a facebook oldalunkat. Vagy követhetsz minket a google plus oldalunkon.

vissza