Online fotótanfolyam

Aktuális cikkek

Augusztusi frissítéseink

2012.09.09. Augusztusi frissítéseink

Elkészült az augusztusi összefoglalónk az aktuális frissítéseinkről. Augusztusban 4 cikkünk jelent meg és egy újabb leckével bővítettük a fotótanfolyam teljes leckéinek a számát. Így 34-re bővült az Online fotótanfolyam leckéinek a száma!

tovább

Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 3

2012.09.04. Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 3

"A csillag gomb mire való? Mire használhatom?" A kérdés jogos és egyben azt a következő funkciót jelöli nekünk, amit kevesen használnak a fényképezőgépen. A csillag gomb neve: AE rögzítés gomb.

tovább

Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 2

2012.09.01. Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 2

Ennek a fotótipp sorozatunknak a második részében egy olyan funkciót mutatunk be, amelynek a képek visszajátszásánál vesszük hasznát. Ez a funkció a Canon tükörreflexes fényképezőgépein egy külön gombot is kapott, JUMP néven.

tovább

Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 1

2012.08.24. Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 1

Egy olyan pár részes fotótipp sorozatot indítunk, amelyekben azokat a fényképezőgép funkciókat mutatjuk be, amiket csak kevesen, vagy egyáltalán nem ismernek és használnak. Az első ilyen fényképezőgép funkció: az Automatikus fehéregyensúly sorozat.

tovább

Otthoni tárgyfotózás a legolcsóbb tárgysátorral!

2012.08.16. Otthoni tárgyfotózás a legolcsóbb tárgysátorral!

"Szeretnék egy-két tárgyat eladni az interneten. Hogyan készítsek hozzá megfelelő képet?" Találtunk erre egy igazán egyszerű, olcsó, otthoni megoldást. Persze tárgyfotókat nem csak azért készítünk, mert el szeretnénk adni, és a bemutatott eszközt se csak az eladásra szánt tárgyakhoz ajánljuk.

tovább

Program, vagy Automata üzemmód?

2012.08.10. Program, vagy Automata üzemmód?

Nem mindegy? Nem bizony! A kettő nem ugyanaz. A hasonló működés ellenére ez a két üzemmód másként működik. Nézzük miben különböznek egymástól:

tovább

Júliusi frissítéseink

2012.08.06. Júliusi frissítéseink

Elkészült a nyári, júliusi összefoglalónk az aktuális frissítéseinkről. Ebben a hónapban 5 cikkünk jelent meg, és kivétel nélkül mindegyikben, a nyári fotózáshoz adtunk tippeket. Nézzük meg sora ezeket a nyári fotótippeket:

tovább

Júniusi frissítéseink

2012.07.07. Júniusi frissítéseink

Itt a nyár eleji összefoglalónk, a júniusi frissítéseinkről. Ebben a hónapban 6 új cikkünk jelent meg, többször foglalkoztunk a fényképezőgépek érzékenységével, és a színekkel. Nézzük ezeket sorra:

tovább

Hol is készült ez a kép?

2012.07.02. Hol is készült ez a kép?

Egy nyaralás, vagy kirándulás képei, amikor évekkel később előkerülnek, szép emlékeket idéznek. De hol is készültek az egyes képek? Milyen nevezetességet néztetek meg? Már nem emlékszel? Íme a legegyszerűbb, és legolcsóbb megoldás arra, hogy évekkel később is tudd, mit, és hol fényképeztél.

tovább

Pontos fehéregyensúlyt mindenkinek!

2012.06.27. Pontos fehéregyensúlyt mindenkinek!

A fotózásnál sok hibát elkövetünk. Legtöbbször talán a fehéregyensúly pontatlan beállítása, vagy nem beállítása okozza a hibát. Ehhez adunk most egy rövid segítséget, egy eszköz segítségével.

tovább