Online fotótanfolyam

Aktuális cikkek

Próbáld ki! Fotózz Halloween tököt

2012.10.31. Próbáld ki! Fotózz Halloween tököt

Mindjárt itt a Halloween így most mindenki tököt farag, lefotózza és tölti fel a közösségi oldalakra. (Mintha tökfaragó verseny lenne.) Tegnap én is faragtam egyet a kislányommal. Ezért, hogy az Online fotótanfolyamon is legyen egy kis Halloween, közösen lefotóztuk. Nézzük, hogyan:

tovább

Éjszakai "csíkos" fényképek

2012.10.25. Éjszakai "csíkos" fényképek

Hogyan örökíthetjük meg este az autók lámpáinak elnyúló fényét? Hol hibázhatunk, mire figyeljünk? Mikor fognak szépen kirajzolódni a csíkok? Mitől függ a csíkok hossza? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

tovább

Retusáljuk-e a képeinket?

2012.10.17. Retusáljuk-e a képeinket?

A kérdést úgy is feltehettem volna, hogy szabad a képeinket retusálni? Vagy kell-e a képeinket retusálni? Egy már régen dolgozó fotós kollégával beszélgetve a következő megállapítást tettük:

tovább

Próbáld ki! Világíts szemből!

2012.10.12. Próbáld ki! Világíts szemből!

A vakuk fényével már több cikkünkben foglalkoztunk. Hogyan lágyítsuk a vaku fényét, hogyan világítsunk vakuval árnyékmentesen, vagy hogyan alakítsuk a vakunk fényét házilag, stb. Most azt nézzük meg, hogyan tehetjük még izgalmasabbá a világításunkat?

tovább

Szeptemberi frissítéseink

2012.10.08. Szeptemberi frissítéseink

Elkészült az első őszi összefoglalónk a szeptemberi frissítéseinkről. Ebben a hónapban 6 új fotós cikk jelent meg, elsősorban olyan funkciókról amelyeket keveset használunk a fotózások során. Megnéztük miért bénák az önarcképek, illetve hogyan készítsünk egy üvegnegatívról fényképet. Nézzük ezeket sorra:

tovább

Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 6

2012.10.04. Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 6

Sorozatunk hatodik témája egy véletlen folytán jutott eszembe. Megláttam egy fiatalembert, nyakában egy tükörreflexes fényképezőgéppel és az objektív teljesen kihúzott zoom-mal lengett jobbra-balra. Majd amikor majdnem odacsapta az objektívet a bevásárlókocsijához, gondoltam említést teszek róla itt is. Mert megoldás természetesen van erre az esetre.

tovább

Üvegnegatívról fénykép készítése

2012.09.28. Üvegnegatívról fénykép készítése

Hogyan készíthetünk egy üvegnegatívról képet? Egy ismerősöm megkeresett, hogy a régi "kacatok" között rátalált pár üvegnegatívra. És azt szeretné megtudni, hogyan készíthetne belőlük fényképet? Illetve, milyen régiek lehetnek?

tovább

Béna és vicces, tükörben pózolós önarcképek

2012.09.24. Béna és vicces, tükörben pózolós önarcképek

Hogy mitől vállnak bénává és viccessé a mai Önarcképek? Felejtsük el végre a fürdőszobai tükörben készült önarcképeket, háttérben a WC kagylóval, és a két napja gyűlő mosatlan ruhával! Íme három tipp amitől jobb lesz az önarcképed!

tovább

Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 5

2012.09.17. Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 5

A sorozatunk következő témája egy borzasztóan egyszerű, mégis kevesek által használt funkció, aminek bizony sok helyen vehetjük hasznát. Sőt bizonyos helyzetekben kiválthatunk vele egy hasznos eszközt is.

tovább

Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 4

2012.09.11. Funkciók, amiket kevesen használnak a fényképezőgépeken 4

Ez a cikkünk nem egy funkcióról, hanem egy kevesek által használt eszközről szól. Ez egy kis gumidarab a fényképezőgépek pántján. Egy régebbi cikkünket idézzük fel, mert ebben a sorozatunkban ismét aktuális.

tovább