Online fotótanfolyam

Aktuális cikkek

Júniusi frissítéseink

2012.07.07. Júniusi frissítéseink

Itt a nyár eleji összefoglalónk, a júniusi frissítéseinkről. Ebben a hónapban 6 új cikkünk jelent meg, többször foglalkoztunk a fényképezőgépek érzékenységével, és a színekkel. Nézzük ezeket sorra:

tovább

Hol is készült ez a kép?

2012.07.02. Hol is készült ez a kép?

Egy nyaralás, vagy kirándulás képei, amikor évekkel később előkerülnek, szép emlékeket idéznek. De hol is készültek az egyes képek? Milyen nevezetességet néztetek meg? Már nem emlékszel? Íme a legegyszerűbb, és legolcsóbb megoldás arra, hogy évekkel később is tudd, mit, és hol fényképeztél.

tovább

Pontos fehéregyensúlyt mindenkinek!

2012.06.27. Pontos fehéregyensúlyt mindenkinek!

A fotózásnál sok hibát elkövetünk. Legtöbbször talán a fehéregyensúly pontatlan beállítása, vagy nem beállítása okozza a hibát. Ehhez adunk most egy rövid segítséget, egy eszköz segítségével.

tovább

Meddig emeljük az érzékenységet? update

2012.06.24. Meddig emeljük az érzékenységet? update

Az érzékenységről szóló cikkünk frissítése, felmerülő kérdések alapján. Kiegészítettük a mintaképeket két sorozattal, hogy láthatóbb legyen a különbség fényképezőgépek között.

tovább

Védd meg az objektíved!

2012.06.19. Védd meg az objektíved!

Védd meg az objektíved két egyszerű és olcsó megoldással! Az objektívekre nem csak azért kell vigyázni, mert drága, és nehéz egy újra összegyűjteni a pénzt. A sérülések az elkészülő fotóink minőségét is befolyásolják.

tovább

Meddig emeljük az érzékenységet? 2. rész

2012.06.12. Meddig emeljük az érzékenységet? 2. rész

ISO 100, 200, 1600? Meddig érdemes a fényképezőgép érzékenységét emelni? Mikor érdemes emelni? Minden körülmények között? Az első rész folytatása

tovább

Meddig emeljük az érzékenységet? 1. rész

2012.06.10. Meddig emeljük az érzékenységet? 1. rész

ISO 100, 200, 1600? Meddig érdemes a fényképezőgép érzékenységét emelni? Melyik értéktől válik zavaróvá a képzaj? És még egy fontos kérdés: Mikor érdemes emelni? Minden körülmények között?

tovább

Májusi frissítéseink

2012.06.04. Májusi frissítéseink

Elkészült a májusi összefoglaló, az aktuális frissítéseinkről.
Ismét egy újabb leckével bővítettük az Online fotótanfolyam leckéinek számát, és négy új cikk is született. Aki lemaradt valamelyikről most megnézheti:

tovább

Napfelkelte színváltozásai

2012.06.01. Napfelkelte színváltozásai

Hogyan változik a napfény és az égbolt színe reggel, miután előbukkant a nap a házak közül? És miért jó ez nekünk? Nézzük meg egy time lapse videón.

tovább

Nézd meg a fénykép hátulját!

2012.05.23. Nézd meg a fénykép hátulját!

Egy régi fényképnek legalább olyan érdekes lehet a hátulja, mint az eleje. Miért érdemes megfordítani és megnézni egy régi kép hátulját is? Mi is volt a vizitkártya, és a verso?
Dömötör Zoltán: KOROK, KÉPEK, KAMERÁK című könyvéből szeretnék megosztani ehhez kapcsolódóan egy részletet az érdeklődőkkel.

tovább