Online fotótanfolyam

Aktuális cikkek

56. leckénk: rövid trükkök 2.

2014.07.28. 56. leckénk: rövid trükkök 2.

Újabb leckével bővült az Online fotótanfolyam, így 56-ra nőtt a leckéink száma.
Ahogy ígértük, abba az irányba fogjuk az Online fotótanfolyamot fejleszteni, ami megegyezik a látogatóink igényével. Ezért ebben az új leckében az utómunkával foglalkozó (photoshoppos) leckéket gyarapítjuk.

tovább

Ha nincs napellenződ, használd a ...

2014.07.17. Ha nincs napellenződ, használd a ...

A napellenző feladata, hogy az objektívbe csak azokat a fénysugarakat engedje be, amelyek számunkra hasznosak, a fénykép elkészüléséhez kellenek, és a fotó elkészüléséhez szükségtelen/rossz fénysugarakat pedig ne engedje be. Tehát ha van napellenző a fényképezőgéphez, akkor használjuk azt.
És mit csináljon az, aki egyszerűbb fényképezőgéppel fotózik és nincs a fényképezőgépén napellenző?

tovább

Júniusi frissítéseink

2014.07.10. Júniusi frissítéseink

Elkészült júniusi összefoglalónk az aktuális fotós cikkeinkről és a frissítéseinkről. Ebben a hónapban fontos fejlesztéseket kapott a teljes Online fotótanfolyam és három új fotós cikkünk jelent meg:

tovább

Próbáld ki! Ember a levegőben repülőgép nélkül!

2014.07.07. Próbáld ki! Ember a levegőben repülőgép nélkül!

Nézzük meg, hogyan készülnek azok a fotók, amelyeken a modell, vagy modellek a levegőben vannak, vagy egyszerűbben írva, magasra ugranak és a repülés pillanatában vannak lefényképezve.

tovább

Erre használd a kihajtható LCD monitort!

2014.06.28. Erre használd a kihajtható LCD monitort!

Többször láttam már helytelenül használni, a kihajtható LCD monitort, és volt aki meg is kérdezte tőlem: "Nem félsz, hogy véletlenül letöröd?"
Ha rendeltetésszerűen használja valaki, akkor nincs ok arra, hogy letörjön. De milyen a rendeltetésszerű használat? Mire jó, hogy kihajtható?

tovább

Mint egy varázsló, eltüntetünk mindenkit!

2014.06.19. Mint egy varázsló, eltüntetünk mindenkit!

"Már megint belementek a képbe! Állandóan benne van valaki!" Bosszantó lehet, ha szeretnénk lefotózni valamit, de a képmezőbe mindig épp sétál valaki. Hogyan fotózz le egy látványosságot úgy, hogy senki ne legyen a képen?

tovább

Fotózz napszemüveggel, ha nincs polárszűrőd! update

2014.06.12. Fotózz napszemüveggel, ha nincs polárszűrőd! update

Kimaradt mintaképek a cikkhez.

tovább

Májusi fotós frissítések

2014.06.09. Májusi fotós frissítések

A múlt hónap végén egy kérdőívet küldtünk ki az ingyenes leckékre feliratkozóknak, hogy ismét abba az irányba tudjuk az Online fotótanfolyamot fejleszteni, ami megegyezik a látogatóink igényével.

tovább

Próbáld ki! Színezd meg a vaku fényét!

2014.06.05. Próbáld ki! Színezd meg a vaku fényét!

A vaku fénye közelíti meg a legjobban a napfény színét a mesterséges fényforrások közül. Miért változtassunk ezen, miért rontsuk ezt el színszűrő fóliákkal? Vagy nem is elrontjuk, hanem javítjuk? Mutatunk egy egyszerű példát erre.

tovább

Próbáld ki! Fotózz napszemüveggel, ha nincs polárszűrőd!

2014.05.26. Próbáld ki! Fotózz napszemüveggel, ha nincs polárszűrőd!

Pár évvel ezelőtt azt az érdekes megoldást hallottam, hogy a napszemüveg - ha nincs más - tökéletesen megfelel polárszűrő helyettesítőjeként. Most, hogy eszembe jutott gondoltam ki is próbálom.

tovább