Online fotótanfolyam

Aktuális cikkek

Színellenőrzés a monitoron

2011.09.05. Színellenőrzés a monitoron

Valóban színhelyes a képem? És a monitorom?
Szeretném felhívni a figyelmet egy gyakran előforduló problémára. Elsősorban nyomtatásnál és digitális laborba vitt képeknél fordul elő, hogy az elkészült fénykép színe és denzitása (denzitás: a képek fedettségét jelenti, hogy mennyire sötét, világos) nem egyezik meg azzal, amit otthon a monitoron láttunk.

tovább

Fotós tippek nyaraláshoz:

2011.07.24. Fotós tippek nyaraláshoz:

Mit ne hagyj otthon, ha nyaralásra indulsz, és mit fotózz a nyaraláson? Összeszedtünk 11 fotós tippet, hogy a nyaralás ne csak emlék maradjon, hanem megmaradjon szép képek formájában is.

tovább

Objektívcsere - hogyan?

2011.07.17. Objektívcsere - hogyan?

Néhány tipp a tükörreflexes fényképezőgépek objektívcseréjéhez.


A tükörreflexes fényképezőgépek egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon sokféle objektívet használhatunk hozzá. Attól függően, hogy milyen körülmények, helyszínek, fényviszonyok között fényképezünk, és milyen témájú fényképet szeretnénk készíteni - portré, tájkép, gyerekfotó, esküvő, makrofotó, stb.

tovább

Az akkumulátor

2011.07.09. Az akkumulátor

Nincs rosszabb, mint amikor lemerül a fényképezőgép, és nincs tartalék akkunk. Lemaradni életünk talán legnagyobb képéről, kár lenne egy ilyen hiba miatt. Hogy ez ne történjen meg, összeírtunk egy pár tanácsot az akkumulátorokkal kapcsolatban.

tovább