Online fotótanfolyam

Aktuális cikkek

Próbáld ki! Amire érdemes várnod!

2013.02.10. Próbáld ki! Amire érdemes várnod!

"Jók lettek a képeim? Igen, de kár azokért a foltokért." Mire gondolok? Sapka nyomai a homlokon, vagy a nadrág és fehérnemű elszorításának nyomai a csípőn. Hasonló, egyszerű bakiból is sorolhatunk még néhányat, amiket elkerülni sem nehéz.

tovább

Januári frissítéseink

2013.02.05. Januári frissítéseink

Elkészült 2013-as első összefoglalónk az aktuális frissítéseinkről. Januárban ismét egy újabb leckével bővítettük az Online fotótanfolyamot, és négy új fotós cikk jelent meg.

tovább

Ne add oda kisgyereknek! Nem játék!

2013.01.21. Ne add oda kisgyereknek! Nem játék!

Bár egyre kevesebb, de még mindig találni néhol egyszer használatos fényképezőgépet. Van aki a fiók mélyén akad rá, van aki víz alatti fotózáshoz, egyszeri megoldásként vásárol ilyet. Azonban sokan nem sejtik, hogy az egyszer használatos vakus fényképezőgép milyen veszélyeket rejt.

tovább

Decemberi frissítéseink

2013.01.08. Decemberi frissítéseink

Elkészült decemberi összefoglalónk az aktuális frissítéseinkről. Decemberben egy újabb leckével bővítettük az Online fotótanfolyamot, és négy új fotós cikk jelent meg.

tovább

Napfelkelte, szmogriadó

2013.01.04. Napfelkelte, szmogriadó

Miért sárga a fény este, amikor lemegy a nap, és reggel amikor felkel?
Mi befolyásolja, hogy az egyik nap erőteljesebb a hatása, másik nap pedig alig észrevehető? És mi köze mindehhez a szmogriadónak?

tovább

Próbáld Ki! BUÉK fényírás

2012.12.28. Próbáld Ki! BUÉK fényírás

A 2012-es év utolsó Online fotótanfolyam cikkében megnézzük, hogyan írjunk a fénnyel, vagyis egy zseblámpával. Mire van hozzá szükségünk, és mire kell figyelnünk?

tovább

Próbáld ki! Karácsonyfa izzókból háttérvilágítás.

2012.12.21. Próbáld ki! Karácsonyfa izzókból háttérvilágítás.

Használhatjuk másra is a karácsonyi égősort, nem csak a fenyőfa díszítésére. Amíg nem tettük fel a fenyőfára, vagy már levettük róla, akkor sem kell elcsomagolni és eltenni jövő karácsonyig. Egy egyszerű és hangulatos hátteret alakíthatunk ki belőle. Nézzük hogyan használjuk és hogyan fotózzuk:

tovább

Próbáld ki! Karácsonyi díszek közelebbről!

2012.12.14. Próbáld ki! Karácsonyi díszek közelebbről!

A karácsonyi hangulat elengedhetetlen része a karácsonyfa és annak díszei. A karácsonyfát mindenki lefotózza, mert olyan szép, és persze jól is mutat a fotóalbumban, vagy a digitális albumunkban. Ezeket az albumokat, és a felidézhető hangulatot nagyon feldobhatjuk egy pár közeli fotóval. Megnézzük, milyen hibákba ütközhetünk?

tovább

Novemberi frissítéseink

2012.12.07. Novemberi frissítéseink

Elkészült a novemberi összefoglalónk az aktuális frissítéseinkről. Augusztusban 4 cikkünk jelent meg és három újabb leckével bővítettük a fotótanfolyam teljes leckéinek a számát. Így 43-ra nőtt az Online fotótanfolyam leckéinek a száma!

tovább

Szenzorméretek jelentősége - update

2012.12.05. Szenzorméretek jelentősége - update

Az előző két szenzorméretekről szóló cikkünk frissítése, kiegészítése néhány számszerű adattal.

tovább