Online fotótanfolyam

Aktuális cikkek

Így tűnnek el könnyen a képeid a memóriakártyádról!

2013.08.01. Így tűnnek el könnyen a képeid a memóriakártyádról!

Hogyan és miért tűnnek el a képek a memóriakártyánkról? A leggyakoribb okok egyértelműek: van aki véletlenül letörli az összeset, van aki zsebben hordja és ráülve eltöri, és van aki összecseréli a memóriakártyáit és nem azt formázza meg (törli), amelyiket szerette volna. Sajnos azzal kevesen vannak tisztában, hogy egy memóriakártyát fényképezésre, egyszerre csak egy fényképezőgépben szabad használni!

tovább

Új fejlesztésünk: Tárgymutató

2013.07.28. Új fejlesztésünk: Tárgymutató

Azért, hogy könnyítsünk az egyszerű keresést az Online fotótanfolyamon, egy linkekkel ellátott tárgymutatót készítettünk, a teljes tanfolyamot használók részére. Ezzel szeretnénk még könnyebbé és felhasználóbarátabbá tenni az Online fotótanfolyamot.

tovább

Tépőzár, a fotós barátja

2013.07.25. Tépőzár, a fotós barátja

A tépőzár szerintem a fotósoknak lett feltalálva. A gyors, biztonságos és könnyen oldható rögzítés egyik elengedhetetlen kelléke. Nézzük meg miket rögzíthetünk vele? Mire használhatjuk a fotózásban?

tovább

Júniusi frissítéseink: e-FOTÓfüzetek

2013.07.08. Júniusi frissítéseink: e-FOTÓfüzetek

A fotós cikkek mellett, júniusban is egy újdonsággal készültünk látogatóink számára, az ingyenes e-FOTÓfüzetekkel. Ezek mellett 3 fotós cikk is megjelent, amelyekben "Mi a kép hibája?" sorozatot bővítettük két cikkel, illetve tippeket adtunk, "Hogyan szerettessük meg gyermekeinkkel a fotózást?"

tovább

Régi fotós érdekességek - Pocket film, a "kém fényképezőgépek" negatívja

2013.07.04. Régi fotós érdekességek - Pocket film, a "kém fényképezőgépek" negatívja

Ki emlékszik még a pocket filmre? Milyen is ez a negatív film? Hol használták? Lehet még kapni? Ha van még, hol tudom megcsináltatni? Ezeket a kérdéseket járjuk körbe.

tovább

e-FOTOfüzetek

2013.06.28. e-FOTOfüzetek

Mik azok az e-FOTOfüzetek?

- Tulajdonképpen hívhatnánk fotós e-könyveknek is, de a rövidebb terjedelme miatt úgy gondoltuk, hogy találóbb név az e-FOTOfüzetek.

tovább

Mi a kép hibája? 6

2013.06.19. Mi a kép hibája? 6

Sorozatunk hatodik képe egy életlen fotó. De tényleg életlen? Hasonló a harmadik mintaképhez, de itt tényleg életlenséget lehet észrevenni. Ráadásul a fotó érdekessége, hogy egy része éles lett! Ez hogyan lehetséges? A fényképezőgép romlott el?

tovább

Hogyan szerettessük meg gyermekeinkkel a fotózást?

2013.06.13. Hogyan szerettessük meg gyermekeinkkel a fotózást?

"Megpróbálok pár hasznos tanácsot adni minden kedves szülőnek, nagyszülőnek, keresztszülőnek, hogy hogyan buzdíthatjuk a környezetünkben élő gyermekeket a fotózásra. Ösztönözni őket úgy, hogy ez megmaradjon játékos szórakozásként. Közben pedig a látásmódjuk is fejlődjön. Néhány apró ötlet, ami szerintem működik, működhet."

tovább

Májusi frissítéseink, félszáz lecke

2013.06.09. Májusi frissítéseink, félszáz lecke

Elkészült az idei év ötödik összefoglalója az aktuális frissítéseinkről. Májusban elkészült az ötvenedik leckénk, és emellett négy új fotós cikk jelent meg!

tovább

Mi a kép hibája? 5

2013.06.05. Mi a kép hibája? 5

Mi a kép hibája? sorozatunk előző cikke után az a logikus, ha megnézzük mi történik, amikor világos háttér előtt portrét fotózunk, vagy egy nagyobb világos részlet kerül a képmezőbe. Ezt ráadásul kiegészítjük egy hasonló, és fontos helyzettel:

tovább