Online fotótanfolyam

Aktuális cikkek

Ha már telefonnal fotózol, legalább...

2014.08.06. Ha már telefonnal fotózol, legalább...

Vannak dolgok, amiket nem győzök újra és újra elismételni! Sosem leszek a "telefonnal fotózás" híve, bár akadnak helyzetek amikor én is rászorulok és azzal fotózok. De mindig van egy mozdulat amit megteszek, mielőtt telefonnal fényképezek.

tovább

Régi fotós érdekességek - kiegészítés használati utasításhoz

2014.07.31. Régi fotós érdekességek - kiegészítés használati utasításhoz

Nemrég egy érdekes használati utasítást, pontosabban egy használati utasítás-kiegészítést kaptam. Egy régi Praktika fényképezőgéphez, ami még negatívra dolgozott.

tovább

56. leckénk: rövid trükkök 2.

2014.07.28. 56. leckénk: rövid trükkök 2.

Újabb leckével bővült az Online fotótanfolyam, így 56-ra nőtt a leckéink száma.
Ahogy ígértük, abba az irányba fogjuk az Online fotótanfolyamot fejleszteni, ami megegyezik a látogatóink igényével. Ezért ebben az új leckében az utómunkával foglalkozó (photoshoppos) leckéket gyarapítjuk.

tovább

Ha nincs napellenződ, használd a ...

2014.07.17. Ha nincs napellenződ, használd a ...

A napellenző feladata, hogy az objektívbe csak azokat a fénysugarakat engedje be, amelyek számunkra hasznosak, a fénykép elkészüléséhez kellenek, és a fotó elkészüléséhez szükségtelen/rossz fénysugarakat pedig ne engedje be. Tehát ha van napellenző a fényképezőgéphez, akkor használjuk azt.
És mit csináljon az, aki egyszerűbb fényképezőgéppel fotózik és nincs a fényképezőgépén napellenző?

tovább

Júniusi frissítéseink

2014.07.10. Júniusi frissítéseink

Elkészült júniusi összefoglalónk az aktuális fotós cikkeinkről és a frissítéseinkről. Ebben a hónapban fontos fejlesztéseket kapott a teljes Online fotótanfolyam és három új fotós cikkünk jelent meg:

tovább

Próbáld ki! Ember a levegőben repülőgép nélkül!

2014.07.07. Próbáld ki! Ember a levegőben repülőgép nélkül!

Nézzük meg, hogyan készülnek azok a fotók, amelyeken a modell, vagy modellek a levegőben vannak, vagy egyszerűbben írva, magasra ugranak és a repülés pillanatában vannak lefényképezve.

tovább

Erre használd a kihajtható LCD monitort!

2014.06.28. Erre használd a kihajtható LCD monitort!

Többször láttam már helytelenül használni, a kihajtható LCD monitort, és volt aki meg is kérdezte tőlem: "Nem félsz, hogy véletlenül letöröd?"
Ha rendeltetésszerűen használja valaki, akkor nincs ok arra, hogy letörjön. De milyen a rendeltetésszerű használat? Mire jó, hogy kihajtható?

tovább

Mint egy varázsló, eltüntetünk mindenkit!

2014.06.19. Mint egy varázsló, eltüntetünk mindenkit!

"Már megint belementek a képbe! Állandóan benne van valaki!" Bosszantó lehet, ha szeretnénk lefotózni valamit, de a képmezőbe mindig épp sétál valaki. Hogyan fotózz le egy látványosságot úgy, hogy senki ne legyen a képen?

tovább

Fotózz napszemüveggel, ha nincs polárszűrőd! update

2014.06.12. Fotózz napszemüveggel, ha nincs polárszűrőd! update

Kimaradt mintaképek a cikkhez.

tovább

Májusi fotós frissítések

2014.06.09. Májusi fotós frissítések

A múlt hónap végén egy kérdőívet küldtünk ki az ingyenes leckékre feliratkozóknak, hogy ismét abba az irányba tudjuk az Online fotótanfolyamot fejleszteni, ami megegyezik a látogatóink igényével.

tovább